Homeopathie – het lieveheersbeestje

lieveheersbeestjeHet lieveheersbeestje dankt zijn naam aan de Germanen die het kevertje Freyafugle noemden, vogel van de godin Freya. Dat werd christelijk vertaald tot onzelievevrouwebeestje of lieveheersbeestje. De vrouwelijke vertaling leeft voort in het Duits (Marienkäfer) en Engels (ladybird), in Amerika veranderd in ladybug.

In de homeopathie wordt een middel gemaakt van dit beestje, Coccinella septempunctata (7 stippelig kevertje). Het wordt ingezet tegen zenuwpijnen in tanden, tandvlees en mond. Daarbij heeft men veel speeksel en het gevoel of de huig te lang is. Er is angst voor water en de pijn wordt erger door het kijken naar glimmende voorwerpen.

Advertenties

5 thoughts on “Homeopathie – het lieveheersbeestje

 1. Wauw hier heb ik van bijgeleerd, al zal ik er zelf niet opzoek naar gaan. Maar het dan aan de mensen vragen die het kennen.
  Ik wist niet dat het diertje een heilzaam middel had.

  Bedankt voor de info Anka

  • Hoi Shivaatje,

   Bedankt voor je reactie en jazeker… ieder levend wezen heeft zijn eigen medicijn. We zijn allemaal in staat om op onze eigen manier te helen. De Lakota Indianen hebben er iets moois over gezegd. Hierbij wat inspiratie voor vandaag:

   “Each creature has a medicine, so there are many medicines. Because they are so close to the Creator, they are to communicate that medicine. Then they bring help and health.”

   Wallace Black Elk, LAKOTA

   The Elders say everything has a purpose and everything has a will. We should never interfere with purpose or the will of everything.Every plant, creature, animal, insect, and human being has a purpose to be here on the Earth. Each has a special medicine to contribute for the good of all things. Each person also has good medicine, a special talent, a specia lgift. These medicines are to help others or to help make us healthy. What is your special medicine?

   • Dat is zo ieder wenzen heeft een medicijn, dat soms bruikbaar is voor de ander.
    Wij als mensen kunnen heel wat helen met ons eigen medicijn in ons lichaam. Maar ook dat we uit de natuur krijgen. Zoals de Indianen het doen maar ook in het Ayurveda. Nu met beide werk ik heel nauw om mijn lichaam en gezondheid op pijl te halen.

    Ik heb even je tekst in het Nederlands gezet.

    “De Ouderen zeggen dat alles een bedoeling heeft en alles heeft een eigen wil. Het is goed om dit te accepteren. Elke plant, elk wezen, dier, insect en mens heeft een reden om hier op Aarde te zijn en een speciale bijdrage voor het welzijn van alles wat is. Ook ieder mens heeft een heilzaam medicijn, een bijzonder talent of een speciale gave. Deze medicijnen zijn er om anderen te helpen of om ons gezond te maken. Wat is jouw bijzondere medicijn?

    Bedankt om het delen van woorden ook dat is een medicijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s