Homeopathie helpt bij stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk. Toch neemt het aantal rokers in Nederland snel af. De kans dat het lukt om te stoppen, is groter als je hulp zoekt.  Het belangrijkste is je motivatie: als je er echt vanaf wilt, lukt het ook.

Er zijn allerlei mogelijkheden als je ondersteuning nodig hebt bij het stoppen. Maar pas op met geneesmiddelen zoals Champix, de bijwerkingen zijn talloos en erger dan de kwaal. Natuurlijke middelen zijn een stuk gezonder, heb je bijvoorbeeld wel eens aan homeopathie gedacht? Er zijn verschillende homeopathische middelen die het stoppen met roken wat makkelijker maken. Het juiste middel past bij jouw individuele symptomen. Een verslaving overwinnen is hard werken.  Maar met een goed gekozen homeopathisch middel lukt het beter. Welke remedie past bij jou? Hieronder vindt je de belangrijkste kenmerken per middel:

Tabacum is een homeopathische verdunning van tabak.  Het vermindert de trek in een sigaret en gaat neerslachtigheid tegen.

Caladium beteugelt de behoefte aan tabak en past bij rusteloze stoppers. Vermindert duizeligheid, hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen die het gevolg is van het roken.

Nux vomica werkt goed als je snel geïrriteerd bent door het stoppen en ondersteunt de ontgifting.  Het helpt ook tegen een schraperig gevoel in de keel door het roken.

Avena Sativa werkt voedend en versterkend op hersenen en zenuwstelsel. Het zorgt voor een gezonde slaap en geeft rust overdag.

Plantago major vermindert de tabaksverslaving.  Dit middel produceert een afkeer van sigaretten.

Staphysagria kan helpen tegen de emotionele problemen. Als je stopt met roken, kunnen  onderdrukte gevoelens van boosheid, depressie of irritatie de kop op steken. Als het middel bij je past, vermindert het deze opgekropte woede.

Er zijn nog veel meer middelen die kunnen passen. Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totale beeld van symptomen. Soms zijn meerdere middelen nodig die je door verschillende fases heen helpen. Veel water drinken is belangrijk om alle afvalstoffen af te voeren. Gezonde voeding en extra supplementen zoals vitamine C 1000 mg per dag geven kracht en helpen je sneller van je ontwenningsverschijnselen af. Ga vooral niet snoepen maar zet snacktomaatjes, worteltjes, radijsjes en noten op tafel. Dan kan je toch steeds iets gezonds in je mond stoppen en het helpt bij de grote schoonmaak. Voor een goed persoonlijk advies ben je van harte welkom in mijn praktijk of bezoek een homeopaat bij jou in de buurt. Een leven zonder verslaving lucht op en geeft je vrijheid. Veel succes!

Advertenties

34 thoughts on “Homeopathie helpt bij stoppen met roken

 1. Hallo Anka.

  In de eerste plaats wil ik je zeggen dat ik je nieuwsbrieven erg waardeer er staan goede tips in.
  Mijn vraag is: ‘kan je die homeophatische middelen ook naast elkaar gebruiken?’

  Groetjes Ilona

  • Hoi Ilona,

   Bedankt voor je reactie op mijn blog en een goeie vraag die je daar stelt. Nee, je gebruikt altijd 1 middel tegelijk die zoveel mogelijk overeen komt met jouw beeld op dat moment.

   Als je wilt beginnnen te stoppen, kan je bv met Tabacum of Plantago beginnen. Mocht je daarna last krijgen van de irritatie, onrust of neerslachtigheid, dan kies je het middel wat daarbij het meest passend is.

   Als je hulp wilt, weet je me te vinden.

   Groetjes,
   Anka

  • Hoi Marleen,

   Bovenstaande middelen kunnen veilig gebruikt worden tijdens de zwangerschap vanaf de 3e maand in een D12 of D30 potentie.
   Het is wel aan te raden om een deskundig homeopaat te raadplegen als je al zwanger bent. Hij of zij kan je dan adviseren welk middel het beste bij jou past.

   Hartelijke groeten,
   Anka

 2. Ik wil graag met hulp van homeopatische middelen stoppen, de homeopaat in Weesp
  zegt daar is niets voor, je kunt accupunctuur laten toepassen.
  Kan ik een van de middelen zoals bijv. Plantago major via u bestellen?
  Bedankt voor uw bericht.

  • Beste Helgar,

   Het is natuurlijk mogelijk dat ik voor u een homeopathisch middel bestel. Ik heb dan wel wat meer informatie nodig om te weten welk middel het beste bij u past. U kunt hiervoor telefonisch contact met mij opnemen: 06-34214018.

   U kunt Plantago major in een D4 van VSM zelf bestellen via de webshop van de Hahnemann apotheek.

   Hartelijke groeten,
   Anka
   .

 3. Beste Anka,

  Is één van de middelen die je noemt ook geschikt voor een jongen van 14 die wil stoppen met roken?
  Ik hoor het graag van je.

  • Beste Thea,
   Ja zeker, homeopathische geneesmiddelen zijn veilig te gebruiken op elke leeftijd. Je kiest het middel dat het meest past bij zijn karakter of omstandigheden.
   Als je dat lastig vindt, kun je altijd bellen of mailen voor een persoonlijk advies (06-34214018) of naar een homeopaat gaan in de buurt.
   Avena sativa complex van Dr. A. Vogel is als tinctuur bij de drogist te verkrijgen. Het is een algemeen middel dat ervoor zorgt dat je minder onrustig bent door ontwenning en dat je goed slaapt. Extra vitamine C ter ondersteuning is ook een aanrader.
   Succes!

 4. Moet je van te voren beginnen met het middel. Hoe kan een enkel middel zoveel voor mij doen. Zou er wel meerdere tegelijk willen slikken of combinatie van meerdere, als het om stoppen met roken gaat. Wordt vooral zeer prikkelbaar, boos, opgefokt, labiel , angstiger en erg rusteloos. Slaap ook minder diep. Graag een goed advies. Groetjes wanhopige ” ik wil stoppen junk” .

  • Hoi Sandra,
   Bedankt voor je reactie. Met homeopathie gebruik je alleen 1 middel tegelijk, anders werken ze elkaar tegen. Homeopathie is maatwerk. Een homeopathisch middel wordt gekozen bij alle symptomen van een persoon en daarom werkt het ook op meerdere dingen tegelijk. Als ik jouw symptomen op een rij zet, past Nux vomica het beste. Je kunt via de Hahnemann webshop Nux vomica C12 bestellen en elke dag in de vroege avond 1 korrel onder te tong innemen. Een kwartiertje ervoor en erna even niets eten en drinken zodat het door het mondslijmvlies kan worden opgenomen. Neem ook de andere adviezen ter harte in mijn artikel en ga regelmatig bewegen. Dat helpt om de afvalstoffen sneller af te voeren. Je kunt er mee beginnen een paar dagen voor je gaat stoppen en je kunt ermee doorgaan tot je het niet meer nodig hebt. Mocht je ondanks al deze maatregelen toch veel klachten hebben tijdens het stoppen, raadpleeg dan een homeopaat of natuurgeneeskundig therapeut voor meer persoonlijke ondersteuning. Met een beetje hulp gaat het jou ook lukken. Veel succes Sandra en ga ervoor want het is heerlijk om niet meer afhankelijk te zijn.
   Hartelijke groeten,
   Anka

 5. Hallo Anka, ook ik ben van plan om te stoppen met roken. Heb je ook tips voor mij. Ik wil graag oa plantago major bestellen maar zie door de bomen het bos niet. Ook wil ik graag eventueel combineren nagelang de face . Kan ik dan als ik met een middel stop de andere gelijk de volgende dag nemen ? Om eerlijk te zeggen vind ik alle middelen bij mij passen 🙂
  Ik gebruik nu ( nog niet gestopt met roken ) Avena Stativa omdat ik heel slecht in slaap val maar het werkt niet ik krijg het er alleen heel warm van.

  Groetjes
  Antonija

 6. Hoi Antonija,

  Bedankt voor je bericht en goed dat je gaat stoppen met roken. Als je het echt wilt, gaat het jou ook lukken. Je kunt inderdaad verschillende middelen nodig hebben bij verschillende fases. En als je de lage potenties kiest (D3, D4, D6, D12) kun je de volgende dag al overstappen op een ander middel als het eerdere middel geen effect meer heeft en het nieuwe middel beter past.
  Je zou kunnen beginnen met een Plantago major D4 die je kunt bestellen bij de Hahnemann apotheek webshop. Je kunt Plantago major ook in een kruiden (oer)tinctuur bestellen (ook bekend als grote weegbree). Het werkt verzachtend op de luchtwegen en vermindert de trek in een sigaret.

  Mocht je het lastig vinden om te kiezen welk middel je moet nemen, maak dan een afspraak met mij of een homeopaat bij jou in de buurt. Dan krijg je een advies op maat en het consult wordt door de meeste verzekeringen vergoed als je een goede aanvullende verzekering hebt. Begeleiding bij het stoppen met roken kan een goede stok achter de deur zijn en maakt de kans op slagen alleen maar groter.

  Avena sativa is gemaakt van haver. In de voorgeschreven dosering is het een heel veilig inslaapmiddel en rustgever. Ik heb nooit eerder gehoord dat iemand bijwerkingen had maar misschien ben je overgevoelig voor haver of heb je een te hoge dosis ingenomen. Of het kan zijn dat je een complexmiddel gebruikt dat naast haver (avena sativa) ook nog andere kruiden bevat die bij jou dat effect veroorzaken.

  Ik hoop dat je hiermee antwoord hebt op je vragen. Mocht je meer informatie willen, stuur dan een mailtje naar ankablankendaal@gmail.com

  Veel succes en groetjes,
  Anka

  • Hallo Anka,

   Ik wil de met de ( Homeoden Heel Plantago Major 30k Heel ) beginnen als ondersteuning. Hoeveel korreltjes mag ik per dag innemen ? Dat kan ik nergens terug vinden.

   Groetjes
   Antonija

   • Hoi Antonija,

    Met homeopathie is het niet nodig het middel vaak te herhalen voor een goed resultaat. Als je heel gevoelig bent, kan een middel wel enkele dagen tot een week werken. Probeer dus vooral goed te voelen of de dosis die je hebt ingenomen nog werkt (dus dat je weinig trek in een sigaret hebt).

    De eerste dagen kun je van de 30K 1x per dag 1 korrel onder de tong laten smelten. Als het goed gaat, hoef je na een poosje het middel alleen nog te herhalen als je het echt nodig hebt. Dus als je weer trek krijgt in een sigaret.

    Als je de Plantago major 30K nog niet hebt besteld, zou ik je adviseren een lagere potentie te kiezen, zoals D4 of D6. Die kun je iets vaker innemen, bijvoorbeeld elke keer als je trek krijgt in een sigaret maar niet vaker dan 3x per dag.

    Ik hoop dat het je gaat lukken. Veel succes.

    Groetjes,
    Anka

 7. Beste Anka,
  Mag ik je ook iets vragen;
  Al heel lang wil ook ik stoppen met roken. Ik ben inmiddels mijn baan kwijt; weer een reden om nog even te wachten met stoppen, maar ik wil het zo graag.

  Gisteren was ik bij een zeer goede (natuurlijke) vakdrogist en zij raadden mij aan om Tabacum D12 granules van VSM te gaan gebruiken. De eerste dagen 3×3 granules per dag en na 5 dagen/een week , als ik merk dat ik minder behoefte heb, 1×3 granules. Is dit inderdaad een goede dosering? Kan ik bijwerkingen verwachten hiervan?
  En is het mogelijk om er een middel bij te nemen om wat sneller mijn luchtwegen schoon te maken? Wat ik voel best een beetje kriebel in mijn luchtwegen.

  Ik zou het heel fijn vinden als ik een reactie van je krijg.
  Alvast heel hartelijk bedankt.
  groetjes Hanna

  • Hoi Hanna,

   Bedankt voor je vraag en wat goed dat je wilt stoppen met roken.
   De kriebel in de luchtwegen komt omdat de longen en bovenste luchtwegen zich gaan reinigen. In eerste instantie kan het slijmvlies wat gaan opzwellen waardoor je benauwd kunt worden. Je lichaam verwijdert zelf alle afvalstoffen uit de longen door slijm op te hoesten. Je kunt de luchtwegen helpen door lekker in de buitenlucht te lopen en goed in en uit te ademen, bij voorbeeld in een bos of aan zee. De zoutionen in de zeelucht werken zuiverend op de luchtwegen. Een stoombad wil ook nog wel eens helpen, bijvoorbeeld met kamille (verzachtend), 1-2 druppels zuivere eucalyptusolie (reinigend) of zeezout (ontsmettend). Een tijm-hoestsiroop of natuurlijke hoestpastilles kunnen de kriebelhoest verlichten. En je kunt een oliebrander met essentiële olie in huis branden voor extra ondersteuning. Een goede olie vind je op deze link en is verkrijgbaar bij een natuurwinkel of bij die goede drogist: http://www.chi.nl/natural-cosmetics/davos.html

   Een goede visolie helpt tegen ontstekingen van de luchtwegen en zorgt voor een goede afvoer van gifstoffen. Je kunt 2x per dag een capsule visolie 1000mg van een goed merk innemen ter ondersteuning.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

   Veel succes en groetjes,
   Anka

 8. Hoi Anka.

  Ik zou ook graag willen stoppen met roken.mij vraag was ik ben een erg energie volle onrustige jongen.
  Wat zou bij mij het beste middel zijn om de onrust bijwerking weg te nemen

  Mvg

  • Hoi Arvin,

   Het hangt er een beetje vanaf waar je onrust vandaan komt. Als je bijvoorbeeld ambitieus bent en veel onrust hebt om te presteren, is Nux vomica geschikt. Als je onrust een andere oorzaak heeft, zijn andere middelen misschien beter.

   Als je het wat verder wilt uitdiepen, kun je me een mailtje sturen met wat meer informatie over jezelf: ankablankendaal@gmail.com

   Hartelijke groet,
   Anka

 9. Hallo Anka.
  Ik was in oktober 2014 gestopt met hulp van Champix. Ik heb het gebruik daarvan een paar weken volgehouden. Moest toen stoppen van de huisarts. Ik werd er behoorlijk depressief van en had constant een onrustig gevoel in mijn lijf.
  Van ellende ben ik na 6 maanden weer begonnen. Ik moet door de Champix nu nog steeds uit een dal kruipen.
  Ik wil heel graag stoppen maar zonder de bijwerkingen. Wat kan ik het beste gebruiken en waar kan ik het kopen?

  Groetjes Margreet

  • Beste Margreet,

   Allereerst vind ik het heel goed dat je hebt geprobeerd om te stoppen met roken. Helaas heeft Champix voor veel mensen nare bijwerkingen. Stoppen met roken is het makkelijkst als je echt gemotiveerd bent en er helemaal klaar mee bent. Om op wilskracht te stoppen is op de langere termijn niet zo makkelijk vol te houden want er komt altijd wel een moment waarop je wilskracht minder is door stress of tegenslagen. En dat zijn de momenten waarop mensen dan toch weer beginnen met roken.

   Er is geen standaard medicijn in de natuurgeneeskunde, er wordt altijd op individuele kenmerken gekozen. Er zijn wel een aantal algemene tips: Je kunt Avena sativa gebruiken om de onrust in je lijf te verminderen. Bijvoorbeeld van Dr. A. Vogel. Er zijn ook complexmiddelen met een mix van rustgevende kruiden zoals Avena sativa, Passiflora en Valeriaan. (bijvoorbeeld Ruval extra forte zonder St. Janskruid van het merk Bloem). Dit kun je kopen bij een goede drogist of reformzaak. Als je medicijnen gebruikt of bij zwangerschap is het raadzaam om vooraf eerst deskundig advies te vragen omdat sommige kruiden interacties kunnen hebben met reguliere medicatie en niet mogen worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Gezonde voeding met veel groenten, veel water drinken en een hoge dosis vitamine C helpen om de afvalstoffen sneller af te breken die vrijkomen tijdens het stoppen. Daardoor heb je minder lang last van onrust in je lijf.

   Als je neigt naar somberheid adviseer ik je om je te laten begeleiden door een therapeut. Die kan jou ondersteunen en helpen om gemotiveerd te blijven. Je kunt daarvoor natuurlijk bij mij een afspraak maken of een Skype consult boeken. Of kies een therapeut dichter bij huis. Veel mensen hebben baat bij een cursus. Er zijn allerlei cursussen die je kunt volgen om te stoppen met roken. Samen met lotgenoten stoppen kan heel motiverend zijn.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Veel succes met stoppen.

   Hartelijke groet,
   Anka Blankendaal

 10. Hallo Anka,
  Mijn man is nu 4 weken gestopt met roken, hij was een stevige shag roker en is gestopt dmv pleisters. Nu heeft hij langer last van afkick gevoelens, onbehaaglijk gevoel in de buik/ maag en hij slaapt erg slecht. Welk middel zou u hem adviseren?
  Groetjes Lies

  Hoi Lies,

  Bedankt voor je bericht. Ik adviseer je man om het homeopathisch middel Tabacum D6 te proberen. Hij kan ‘smorgens en ’s avonds een half uur voor de maaltijd een dosis innemen onder de tong. Dit middel helpt tegen de maagklachten en kan ook de slapeloosheid verbeteren na het stoppen met roken.

  Avena sativa complex van Dr. A. Vogel kan hij voor hij naar bed gaat erbij gebruiken en op momenten dat hij rusteloos is. Het werkt rustgevend en ondersteunt het zenuwstelsel bij het stoppen met roken. Het is verkrijgbaar als druppels en tabletten bij een goede drogist. Verder is het goed om veel water te drinken en extra vitamine C te gebruiken om alle afvalstoffen kwijt te raken die vrij komen. Beweging is ook goed.

  Ik hoop dat hij zich hiermee snel beter voelt. Succes!

  Hartelijke groet,
  Anka Blankendaal

 11. Hallo Anka,
  Ik woon helaas te ver weg van je praktijk anders had je zeker bezocht. Dus ben zoekende naar een betrouwbare therapeut in mijn woonplaats.
  Maar ik heb wel vast een vraag aan jou. Ben sinds 6 weken gestopt met roken. Gebruikte Champix, maar wil van dat middel af. Volgens mij werkt het niet om te stoppen, maar geeft het wel allerlei nare bijwerkingen. Ik begon er eerlijk gezegd al met weer zin aan, maar ja, je wilt zo graag stoppen ( ben begonnen op mijn 17e en ben nu 63) dat je ieder middel aangrijpt dat volgens de medici zou kunnen helpen bij het stoppen.
  Ik ben dus een aantal dagen geleden gestopt met de Champix. Ik voel me vreselijk onrustig en opgejaagd, ik hoopte dat dat een bijwerking was van de Champix en dat dit rusteloze gevoel zou minderen na het stoppen met de Champix. Ga ook steeds meer snoepen, dus kom ik aan, en ik ben als de dood dat ik weer in de valkuil stap om te gaan roken doordat ik in gewicht toeneem.
  Ik heb Valerinaan gekocht, Avena Sativa en Passiebloem. Het laatste om goed te kunnen slapen. Nu lees ik dus over de Tabacum. Kun jij mij vertellen of al deze middelen samen gebruikt mogen worden met de Tabacum. Ik heb alle capsules van het merk Arkocaps. De Tabacum heb ik nog niet in huis.
  Met vriendelijke groet en hoop iets van je te mogen horen want ben zo langzamerhand radeloos over de vreselijk onrust.
  Martina.

  • Beste Martina
   De onrust kan zowel door de Champix worden getriggerd als door het stoppen met roken. De valeriaan, passiebloem en avena sativa brengen hier hopelijk al rust in. Het homeopathische middel Tabacum kan helpen om te stoppen maar in jouw geval denk ik dat Nux vomica D30 beter helpt. Het helpt te ontgiften en vermindert onrust. Dit kan samen met de kruidenmiddelen worden gebruikt maar neem het wel op een ander tijdstip in, bijvoorbeeld de kruiden ’s morgens en de Nux vomica D30 ’s avonds. Nux vomica verbetert het slaappatroon en dan kunnen de kruiden en het homeopathische middel elkaars werking niet verstoren.
   Veel succes!

 12. Hoi Anka,

  Welk merk nux vomica D30 ,en welk merk visolie adviseer jij ?
  Hoor het graag van je, wil serieus stoppen met roken, en moet je een week of een paar dagen voor het stoppen er mee beginnen?

  Groet
  Sas

  • Hoi Sas,

   Nux vomica D30 kun je van het merk VSM of Heel bestellen. Visolie kun je het beste van een goed orthomoleculair merk kopen bv Now Omega-3 1000mg, Bonusan Omega-3 Forte, AOV 704 Visolie Forte of Nutrivian Visolie Gold. Bij een goede vitaminewinkel kunnen ze je daarover adviseren. Je kunt er een week van te voren mee beginnen en het dagelijks blijven gebruiken. De Nux vomica D30 kun je gaan afbouwen zodra je merkt dat je op eigen kracht van de sigaretten kunt afblijven. Het is geen wondermiddel. Stoppen lukt het beste als je echt overtuigd bent en nooit meer die eerste sigaret opsteekt.

   Veel succes!

   Groetjes,
   Anka

   • Hoi Anka,

    Hartstikke bedankt voor je reactie, hier heb ik echt iets aan.
    Ik ga er vol goede moed mee aan de slag .
    Laat 2017 maar komen.

    Groet en alvast fijne feestdagen en gezond en gelukkig 2017!

    Groet
    Sas

 13. Hoi Anka,

  Ik heb nog even een vraagje over de tabacum D12, ik heb deze gekocht van vsm
  Ik heb in de andere berichten gelezen dat de dosering wordt aangeraden van 3 x daags 3 granules, in de bijsluiter van vsm staat 2 x dag dosering van 15 tot 20 granules !!!
  Nu weet ik niet wat ik moet doen . 😕
  Hoor graag jou mening hierover. Ik heb alles in huis om te beginnen.
  Alvast bedankt !
  Groet
  Sas

  VSM heeft tegenwoordig kleinere korreltjes. Vroeger was een dosis 2-3 grote korrels, nu bestaat een dosis uit 15 tot 20 kleine korreltjes. Gevoelige mensen hebben voldoende aan 10 korreltjes per keer. De dosering kan 2 of 3x per dag worden ingenomen naar behoefte. Zodra de trek in een sigaret afneemt, kun je meteen gaan afbouwen naar 1x per dag een dosis. Succes.

 14. Hoi Anka
  ik zou heel graag willen stoppen met roken maar wat zou ik het beste kunnen gebruiken.wil graag homeopatisch

  groetjes Monique

  • Hoi Monique,

   Homeopathische middelen kunnen het best gekozen worden op persoonlijke kenmerken. Kijk in welke van de door mij genoemde middelen je jezelf het meest herkent.
   Als je dat lastig vindt, zou je een afspraak kunnen maken met mij of een homeopaat bij jou in de buurt. De zorgverzekering vergoedt een deel van het consult als je aanvullend bent verzekerd.

   Ook de kruiden en supplementen kunnen helpen om te stoppen. Maar het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en echt wilt stoppen. Dan lukt het!

   Succes!

   Groetjes,
   Anka

 15. Hoi Anka,

  Wilde even laten weten, dat het me gelukt is , ik ben 2017 rookvrij doorgekomen dankzij jou adviezen, nogmaals bedankt.
  Even een steuntje in de rug voor Monique, het gaat je lukken , laat je niet gek maken door je omgeving en geloof in je zelf , heel veel succes!

  Groet sas

 16. Hoi Sas,

  Bedankt voor je reactie en graag gedaan. Wat fijn dat het je is gelukt om te stoppen. Het geeft zoveel vrijheid en gezondheidswinst. Leuk dat je dit doorgeeft als reactie op mijn blog. Zo kunnen we samen anderen inspireren om ook te stoppen met roken.

  Gezonde groetjes,
  Anka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s